בית האומנויות
המבנה המרכזי והבולט ביותר בנאות סמדר הוא בית האומנויות. זהו מבנה ייחודי ויוצא דופן המשכן בין כתליו בתי מלאכה לאומנות מתחומים שונים: צורפות, ויטראז', משי, קרמיקה, נייר, נגרות אומנותית ועוד.
סדנאות יצירה, מוסיקה, תנועה ומיצג מתקיימות כאן כל השנה.
(פרטים בדף 'לוח הסדנאות')
בית האומנויות תוכנן ונבנה במשך 15 שנה בידי אנשי המקום, כפרויקט מרכזי של לימוד שיתוף פעולה.
המגדל המתנוסס מעליו הוא מגדל צינון פסיבי, המצנן את כל המבנה במינימום אנרגיה.
המוצרים השונים הנוצרים כאן משקפים את רוח המקום: האפשרות לשלב חומרים שונים יחד מוסיפה מגוון ועושר אך איננה עניין טכני בלבד.
זהו זימון מיוחד לכל העוסקים במלאכה לשתף פעולה ולעבוד יחד, לנגן ביחד, לפעול ביחד ולחוד.
העבודה במלאכת היצירה ביחד דורשת מכל מי שלוקח בה חלק להיות מוכן לקבל הפתעות שיציע אדם אחר, גם אם אינן תואמות את נטייתו האישית, ולנוע איתן הלאה ליצירה משותפת.
דבר זה מעשיר את המגוון, ומאפשר לימוד של יצירה שאיננה רק מכוחו של יוצר בלעדי אחד.
אפשרות זו מזומנת כאן לאנשי המקום שחיים אותה מדי יום ולאורחי הסמינרים והסדנאות.
כוונה זו של יצירה משותפת באה לביטוי גם בעיצוב המבנה עצמו, שתוכנן ונבנה על ידי אנשי המקום באופן דינמי תוך כדי ההקמה. בתכנון הייתה התייחסות לצד האסתטי ולהיבט האקלימי והאקולוגי של בנייה מדברית.
מגדל צינון, חצר מקורה מוצלת שבמרכזה בריכת מים וקירות עבים עם תווך של לבני בוץ יוצרים יחד סביבה קרירה ונעימה לימי הקיץ החמים, תוך חסכון באנרגיה וללא רעש.
הרצון ללמוד ולהתחדש במהלך הבנייה עצמה הביא לפיתוח טכניקות שונות של ריצוף, פיסול תבליטים, בניית קירות ועוד.
בנוסף לצוות שהוביל את הפרויקט, גם כל שאר אנשי נאות סמדר, שעסקו במשך יום העבודה שלהם בקיום ענפים אחרים, הצטרפו כל יום למספר שעות לעבודות הבנייה, ולמדו מהצוות המוביל את המלאכה. באופן הזה התקיימה הבנייה של בית האומנויות כפרויקט מרכזי של שיתוף פעולה מעשי יום יומי במשך 12 שנים, והדבר ניכר במראה הסופי של המבנה. באסתטיקה שלו אין אחידות ואין הרמוניה מחושבת מראש. האלמנטים הבלתי צפויים, התנועה והאווירה המיוחדת הופכים את המפגש אתו לאירוע שאינו משאיר את הצופה אדיש.
מתי פתוח?
א-ה: | 10:00 – 14:00 |
---|---|
יום שישי: | 09:30 – 12:30 |
שבת: | Closed סגור |
לפרטים נוספים והזמנת סיור מאורגן ומודרך (15 איש ומעלה)
השאירו לנו הודעה
visit@neot-semadar.com